MBV praktijk

Alle monteurs die beveiligingsinstallaties installeren, onderhouden en repareren kunnen deelnemen aan de cursus MBV praktijk. Iedereen die werkzaamheden uitvoert aan beveiligingsinstallaties moet volgens de wet in het bezit zijn van het diploma MBV, Monteur Beveiligingsinstallaties. Aangevuld met de cursus MBV praktijk leert men hoe beveiligingsinstallaties bedient, ingesteld en aangepast kunnen worden.

Werkzaamheden van een monteur beveiligingsinstallatie

Al tijdens de opleiding voor monteur beveiligingsinstallatie staat uiteraard de beveiligingsinstallaties centraal. Voornamelijk het plaatsen en het bedienen van de installaties wordt behandeld en dit is ook een groot deel van de werkzaamheden van een dergelijke monteur. Maar vooral ook het zoeken naar storingen en uiteraard het oplossen van een gevonden storing is een veelvuldig terugkerende taak. Er zijn verschillende oorzaken van een storing, dit kan aan de installatie liggen, maar ook aan oorzaken van buitenaf. Doordat er verschillende oorzaken van de storingen zijn wordt hier ook veel aandacht aan besteedt tijdens de opleiding, zodat de monteur vakkundig aan de slag kan en het probleem kan vinden en uiteraard ook kan verhelpen.

De cursus MBV praktijk

De cursus MBV praktijk duurt 4 dagen. Na deze vier dagen is de cursist in staat om zelfstandig op pad te gaan om beveiligingsinstallaties te plaatsen en te bedienen. Verder is de cursist in staat om storingen op te sporen en te verhelpen. Hiervoor ontvangt de cursist na deelname een MBV praktijk certificaat. In combinatie met het MBV theorie certificaat levert dit samen een MBV diploma op. Tijdens deze vier cursus dagen worden de bedieningshandelingen behandeld. Ook het programmeren en het maken van een storingsanalyse is onderdeel van de cursus. De laatste dag van de cursus zal gebruikt worden voor het maken van oefenopdrachten en examenvoorbereiding. Het certificaat is twee jaar geldig, het wordt dus aangeraden om binnen 2 jaar ook MBV theorie te behalen of andersom.