Verkopen is een vak op zich

Om producten aan klanten te verkopen probeer je ze er van te overtuigen waarom ze juist voor dat bepaalde product kiezen. Als verkoopmedewerker kom je dagelijks in contact met verschillende klanten die je allemaal op een bepaalde manier behandelt zodat zij zich speciaal voelen en weten dat er naar hun wensen geluisterd wordt. Om hierin een prof te worden is het volgen van een opleiding zeker niet overbodig.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Kijk eens op https://www.fabiusopleidingen.nl/opleidingen/verkoopmedewerker/ om meer te weten te komen over de opleiding tot verkoopmedewerker. Op deze website vind je alle informatie over de opleiding, zoals locatie, tijdstip, inhoud en kosten. De opleiding duurt in totaal een jaar en bestaat uit twee aparte delen. Om eraan deel te nemen heb je geen speciale vooropleiding nodig. Het eerste deel van de opleiding duurt 30 klassikale lessen van 3 uur. In dit deel word je opgeleid tot administratief medewerker. Als je dit deel afgerond hebt kun je kiezen voor de vervolgopleiding Verkoopmedewerker. Dit duurt dan nog 10 soortgelijke lessen.

Onderwerpen die in de opleiding aan bod komen

In de vervolgopleiding komen uiteenlopende onderwerpen aan bod waarbij gedacht kan worden aan de volgende: hoe voer je een verkoopgesprek en hoe gebruik je daarbij de juiste argumenten om je klanten te overtuigen over te gaan tot de aankoop van bepaalde producten? Je leert commerciƫle gesprekstechnieken, hoe je producten het best presenteert en hoe je persoonlijk met klanten omgaat. Daarnaast is ook klachtenafhandeling een belangrijk onderdeel. Als klanten een klacht hebben dien je deze natuurlijk naar ieders tevredenheid op te lossen en te zorgen dat ze ook klant blijven.

Kiezen voor een vervolgopleiding

Na het volgen van beide delen van deze opleiding kun je ook kiezen voor een vervolgopleiding voor zowel commercieel medewerker binnen- als buitendienst. Deze kun je dan in slechts 5 weken voltooien.